• Käyttäjätunnus:
  • Salasana:
Avaa uuteen ikkunaan
Sulje

Uutiset: Alma   Uutisarkisto


Almaan työryhmäalueet ja muutoksia elokuun 16. ja syyskuun 2. päivä

Yliopiston intranetissä Almassa otetaan käyttöön työryhmätoiminnallisuus elokuussa 2005. Tämä jälkeen jokainen yliopiston yksikkö voi perustaa haluamansa määrän työryhmiä henkilöstölle ja opiskelijoille.


Ohje työryhmäalueiden käyttöönotosta lähetetään kaikkiin yliopiston yksiköihin elokuun ensimmäisellä viikolla.

Työryhmäalueiden lisäksi käyttäjien palautteiden ja suoritettujen selvitysten pohjalta tehdään Alman visuaaliseen ilmeeseen parannuksia, jotka tulevat käyttäjille näkyviin syyskuun alussa. Myös palvelukanavien otsikointiin ja jaotteluun on tulossa tarkennuksia ja Alman yläreunassa olevia toiminnallisuuksia ryhmitellään selkeämmin.

Mitä tapahtuu 16. elokuuta?

Työryhmätoiminnallisuus otetaan käyttöön. Työryhmät toimivat periaatteessa samalla tavalla kuin muutkin Alman välilehdet, mutta niiden sisältöjä pääsevät tarkastelemaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmän jäsenet voivat tuottaa alueelle sisältöjä pikalomakkeilla, joihin löytyvät linkit työryhmäalueelta.

Ryhmän vastuuhenkilön olisi hyvä hallita Alman julkaisuvälineen käyttö, sillä ryhmien hallinta on sillä monipuolisempaa. Lisäksi uusina toiminnallisuuksina otetaan käyttöön uusia ikkunatyyppejä dokumenttien jakamiseen, linkeille ja keskustelualueille. Jokaisessa yliopiston yksikössä työryhmäalueet hyväksyy perustettavaksi yksikön atk-yhdyshenkilö. Jokainen käyttäjä löytää ryhmän perustamispyyntölomakkeen Alman työryhmäalueelta.

Elokuun käyttöönottopäivänä tarkennetaan myös joidenkin palvelukanavien nimiä. Esimerkiksi Talous ja suunnittelu -kanavan nimi muutetaan muotoon Talous, matkustaminen ja suunnittelu.

Mitä tapahtuu syyskuun 2. päivänä?

Keskeisin muutos syyskuussa on Alman visuaalisen ilmeen muuttuminen. Oheisesta demokuvasta (ks. liitekuva) voi katsoa yleistä väritystä. Kuvassa otsikointi ja muut yksityiskohdat ovat kuitenkin vain suuntaa-antavia.

Palvelukanavarakenteeseen tulee lisäyksenä uusia kanavia. Hallinto-, talous- ja henkilöstöasiat kanavaryhmän alle tulee uusina kanavina Tilat ja tekniset asiat sekä Viestintä ja yhteydet -palvelukanavat.

Hyöty ja huvi -kanavaryhmän nimi muutetaan muotoon Hyöty, huvi ja vapaa-aika. Kanavaryhmän alle tulee uusina kanavina Museot ja näyttelyt sekä Liikunta ja vapaa-aika -palvelukanavat.

Lisäksi työryhmäalueille tehdään muutamia pieniä toiminnallisuuslisäyksiä, kuten mahdollisuus lisätä jäseniä sähköpostilistojen avulla. Tällöin esimerkiksi opintoryhmille on helppo perustaa työryhmäalue kopioimalla osallistuja(sähköposti)lista Oodista.

Alman yläpalkin työvälineet järjestetään kolmeen palstaan: vasempaan palstan jää paikalleen käyttäjätiedot, sähköposti ja kalenteri. Keskimmäiseen palstaan tulee painikkeet Tiedekunnat, laitokset ja yksiköt -listaukseen, Työryhmäalueille, Puhelinluettelo, sähköpostit ja kartat -toiminnallisuuteen sekä Ilmoitustorille, joka avaa yliopiston internet-sivuilla olevan ilmoitustorin. Oikeanpuoleisimpaan palstaan tulee Muokkaa omia sivua (entinen Lisää/poista ikkunoita)-toiminnallisuus, Julkaisuväline ja Alman käyttöopas.

Käyttäjäpalautteet ja selvitykset muutosten pohjalla

Nyt tehtävät muutokset ovat syntyneet käyttäjäpalautteiden, useiden erilaisten selvitysten ja testausten pohjalta. Tämän vuoksi on tärkeää, että käyttäjät jatkossakin antavat rakentavaa palautetta Almasta. Palautelomake löytyy Alman käyttöliittymän yläreunasta keskeltä.

Uusi Alma-opas

Oheisena liitetiedostona on Alman peruskäytön ja sisäisen tiedottamisen opas, joka on tarkoitettu yliopiston henkilöstölle ja etenkin niille, jotka tiedottavat henkilöstölle ja opiskelijoille oman vastuualueensa asioista. Opas on postitettu myös kaikkiin yliopiston yksiköihin.


Liitetiedostot


Luontiajankohta: 30.06.2005, 11:08
Viimeksi päivitetty: 11.07.2005, 10:44
Teksti: Alatalo Mikael
Sivun osoite: https://alma.helsinki.fi/doclink/30267