• Käyttäjätunnus:
  • Salasana:
Avaa uuteen ikkunaan
Sulje

Uutiset: Alma   Uutisarkisto


Alma yhden vuoden ikään

Alma täytti 10.9. yhden vuoden. Juhlan kunniaksi Alman ilme kirkastui uuden käyttöliittymän myötä. Alkuhankaluuksien jälkeen yliopiston intranetistä on kehittynyt oiva yliopistolaisten apuväline.


Uuden ilmeen ohella myös navigointi eri yksiköiden Alma-välilehdille on nyt helppoa Tiedekunnat, laitokset ja yksiköt -työkalun avulla. Toiminto löytyy Alman käyttöliittymän yläreunasta keskeltä. Työkaluun on lisätty Alman yksikkövälilehtien linkit.

Alman työryhmäalueille on lisätty linkki-ikkunoiden lisäämismahdollisuus. Näin esimerkiksi keskeiset ulkoiset tai Alma-linkit on helppo laittaa näkyviin työryhmissä. Teknisistä viivästyksistä johtuen Alman työryhmäalueet saadaan lopulliseen kuntoon 30.9. mennessä. Tällöin mukaan saadaan myös ryhmäkalenteri ja dokumentti-ikkuna liitedokumenttien tallentamiseen sekä verkkosivujen järjestelytoiminto.

Alman käyttöönottoaste 95 %

Almaa on käyttänyt tähän mennessä 36 756 eri yliopistolaista, niin opiskelijoista kuin henkilöstöstä. Tämä kattaa 95 % kaikista yliopiston käyttäjätunnuksen ja salasanan haltijoista. Viikoittain Almaa käyttää noin 14 000 eri käyttäjää ja päivittäin noin 7 000 eri käyttäjää. Kaikkinensa viikoittain Almaan kirjaudutaan keskimäärin noin 50 000 kertaa ja päivittäin noin 13 000 kertaa. Alma on siis tehokkain tapa tavoittaa nopeasti niin opiskelijat kuin henkilöstö.

Alma-esitteet ja julkaisuvälineen koulutukset

Kuluvalla viikolla on ilmestynyt opiskelijoille suunnattu esite Astu Almaan – opaskartta opiskelijoille. Esitettä on jaossa kirjastoissa ja opiskelijaneuvontapisteissä eri kampuksilla. Henkilöstölle jaetaan vastaava esite seuraavan Yliopistolainen-lehden välissä.

Syksyllä järjestetään lisää Alman julkaisuvälineen koulutuksia. Koulutukset on nyt jaettu perus- ja jatkokursseihin. Lisätietoa sisällöistä ja ajankohdista on Almassa: alma.helsinki.fi/doclink/3025.Luontiajankohta: 12.09.2005, 14:58
Viimeksi päivitetty: 15.09.2005, 16:30
Teksti: Alatalo Mikael
Sivun osoite: https://alma.helsinki.fi/doclink/34895