Avaa uuteen ikkunaan
Sulje

Uutiset: Alma   Uutisarkisto


Työryhmäalueet toiminnassa, lisää toimintoja 3. syyskuuta

Jokainen yliopiston yksikkö voi nyt perustaa haluamansa määrän työryhmiä henkilöstölle ja opiskelijoille. Työryhmiä ehdotetaan perustettavaksi lomakkeella, joka löytyy Alman käyttöliittymän yläreunasta löytyvältä Työryhmät-välilehdeltä.


Työryhmäehdotukset hyväksyy yksikön atk-yhdyshenkilö yksikön määrittämän toimintapolitiikan mukaisesti. Yleisesti työryhmien käytössä noudatetaan yliopiston tietoverkkojen käytön sääntöjä: https://alma.helsinki.fi/doclink/7540. Yksikön atk-yhdyshenkilön voi tarkistaa Tiedekunnat, laitokset ja yksiköt -listauksesta, joka löytyy niin ikään Alman käyttöliittymän yläreunasta.

Työryhmäalueiden peruskäyttötarkoitus on erilaisten ryhmien sisäisistä asioista viestiminen, dokumenttien jakaminen, keskusteluryhmien käyttö ja muu yhteistoiminta. Työryhmäalueita voi käyttää myös jonkin verkkosivukokonaisuuden valmisteluun, joka sitten myöhemmin julkaistaan esimerkiksi Almassa.

Työryhmäalueet ovat toiminnaltaan samantapaisia kuin esimerkiksi yksikön oma välilehti Almassa. Poikkeuksena kuitenkin on se, että työryhmäalueet ovat suljettuja ja niiden sisältöjä pääsevät tarkastelemaan vain työryhmän jäsenet. Työryhmäalueille voidaan myös perustaa keskustelualueita ja työryhmä saa automaattisesti käyttöönsä yhteisen ryhmäsähköpostiosoitteen.

Työryhmäalueilla on nyt käytössä perustoiminnallisuudet, kuten keskustelualue, uutisikkuna ja verkkosivuikkuna. Lisää toiminnallisuuksia tulee syyskuun 3. päivä. Tuolloin tulee käyttöön muun muassa linkki-ikkunatyyppi ja dokumentti-ikkunatyyppi.

Kaikkiin yliopiston yksiköihin on postitettu ohjekirje työryhmäalueista. Kirje ja tiedote aiheesta on ladattavissa oheisesta linkistä.


Linkit


Luontiajankohta: 24.08.2005, 11:20
Viimeksi päivitetty: 24.08.2005, 11:24
Teksti: Alatalo Mikael
Sivun osoite: https://alma.helsinki.fi/doclink/32523